Bitlis’te Yetişen Bazı Bitkilerde Radon Konsantrasyonlarının İstatistiksel Olarak Analizi - Bal, Sultan Sahın; Kılıç, Önder; Gönültaş, Fikriye Tayfur; Kurşat, Murat; Aral, Nazlım Deniz; Şahin, Seval (My University, 2019)
Bu çalışmada, Bitlis’te yetişen bazı bitkilerin radon (222Rn) konsantrasyonlarının istatistiksel olarak analizi yapıldı. Radon konsantrasyonları Radosys radon ölçüm sistemi ile belirlendi. PR15 numaralı örneğin (Urtica) en yüksek radon konsantrasyonuna (997,67 ±28,90 Bq/m3) ve PR13 numaralı örneğin (Polygonum cognatum) en düşük radon konsantrasyonuna (255,70 ± 14,63 Bq/m3) sahip olduğu görülmüştür. Radon konsantrasyon seviyeleri ile lokasyonlar arasındaki ilişki istatiksel olarak incelenmiştir. Bu amaçla, varyans analizi (ANOVA) yöntemi kullanılmıştır.
Keywords: Çevre Bilimleri; Bitki Bilimleri