ELAZIĞ İLİNDE TARIM ARAZİLERİNİN AMAÇ DIŞI KULLANIMI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - ÜNAL, AYHAN (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi ELAZIĞ İLİNDE TARIM ARAZİLERİNİN AMAÇ DIŞI KULLANIMI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Ayhan Ünal Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı 1994, Sayfa: 59 Dünyada bulunan doğal kaynakların kullanma hakkı, bugün dünya üze rinde yaşayan insanlar ile birlikte gelecekte yaşayacak olanlarındır. O halde bugünkü nüfusun gelecek nesillerin bu hakkına saygı duyması ve koruması gerekmektedir. Dünyamızda mevcut olan doğal kaynaklar arasında yer alan toprak yaşamın devam etmesi için gerekli olan besin maddelerinin üretim ortamıdır. Tarım topraklarının taran dışı amaçlar için kullanılması, bu topraklardan tarımsal üretim amacı ile faydalanılmasını sonsuza kadar engellemektedir. Bu çalışmada, taran arazilerinin sınıflandırılması ve Türkiye' nin toprak varlığı hakkında genel bilgiler verilerek, Elazığ İli' nde taran topraklarının taran dışı amaçlar için kullanılması ve meydana getirdiği sorunlar incelenmiş ve bu sorunların giderilebilmesi için gerekli olan çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Arazi Sınıfları, Taran Alam, Yerleşim Alam, Sanayi Alam.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Ziraat; Agriculture; Çevre Mühendisliği; Environmental Engineering