KAHRAMANMARAŞ NURHAK iLÇESiNDE YAŞAYAN HALK iNANlŞLARI - Karaoglan, Hamza (Fırat University, 2000)
Kahramanmaraş'ın kuzeydoğusuna düşen ilçe, adını 3090 m. yükseklikle bölgenin en yüksek dağı olan Nurhak Dağı'ndan almıştır. 1990 Genel Nüfus Sayımına göre 7087 nüfusu bulunan ilçe merkezi, tarihi ipek yolu üzerinde yer alır. Nurhak dağının eteklerinde oldukça geniş bir saha üzerine kurulan ilçe sınırlan içerisinde birçok han harabelerine rastlamak mümkündür
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları