ÜRETİM YAPAN KOBİ'LERDE KARAR SÜRECİNE MUHASEBE BİLGİ SİSTEMİNİN ETKİLERİ: TRB1 BÖLGESİNDE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA - Demır, Ozcan; Gül, Meltem (My University, 2015)
Günümüzde ekonominin temel yapı taşı olarak karşımıza çıkan KOBİler; yapısal özellikleri bakımından pek çok avantajlı yönleri olmalarına rağmen, yönetim ve ölçek olgusu bakımından pek çok sorunlarla karşımıza çıkmaktadırlar. Karar süreci KOBİlerde işletme sahibi, ortakları veya az da olsa profesyonel yöneticiler tarafından işletilen bir mekanizma olarak çalıştırılmaktadır. Ancak alınan kararların etkinlik, rasyonellik ve işletme stratejileriyle uygunluğu açısından sorunları taşıdığı görülmektedir. Çalışmamızda; KOBİlerde karar sürecinde finansal muhasebe bilgileri ile maliyet ve yönetim muhasebesi verilerinin etkinliği araştırılmıştır. Bu alanda işletmelerin karar sürecinde muhasebe bilgilerinin olumlu etkilerinin farkındalığına vardıkları ama güncel iş yaşamında bunu çok fazla uygulamaya almadıkları tespit edilmiştir.
Keywords: İşletme; İktisat