Eğitimde Takım Çalışması - Kocabaş, İbrahim; Gökbaş, Mehmet (My University, 2003)
Bu araştırmanın temel amacı, eğitim kurumlarımızdaki takım çalışması konusunda yönetici ve öğretmenlerin görüşlerini belirlemektir. Yöneticilerin öğretmenleri takım çalışmasına yönlendirmeleri, yönetici ve öğretmenlerin takım çalışmasına istekli olup olmaması ve takım çalışmasının önemine inanmalarına ilişkin görüşleri belirlenmiştir. Sonuç olarak takım çalışması ve karara katılma arasında bir ilişki bulunmuştur. Takım liderinin bilgi paylaşımında dürüst ve açık olduğu görüşüne yöneticiler katılırken, öğretmenler katılmamaktadır. Özellikle meslek liselerinde bu oran daha düşük bulunmuştur.
Keywords: Eğitim; öğretmenler; yöneticiler; meslek okulları; takım çalışması