PROTOTİP BADEM KIRMA MAKİNASININ TASARIMI, İMALATI VE KIRMA VERİMLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI - KÜÇÜKDEVLET, EKREM (Fırat Üniveristesi, 2006)
Bu araştırmada, badem çekirdeklerinin kırılmasını sağlayan prototip bir kırma makinasınıntasarımı ve imalatı yapıldı. Daha sonra çekirdekler; farklı ıslatma sürelerinde (1, 2 ve 4 saat), farklıçene açıklarında (13, 13.5 ve 14 mm) ve farklı devirlerde (50, 75, 100 d/d) kırılarak denendi.Maksimum verimi gösteren grafikler hazırlandı.Anahtar Kelimeler: Badem, badem kırma makinası

In this study, a prototype machine which breaks stones of almond designed andmanufactured. Then, almonds are tested to crack under different wetting periods (1, 2 and 4hours), different jaw clearens (13, 13.5 and 14 mm) and different speeds (50, 75 and 100 rpm).The maximum efficiency graphics are presented.Keywords: Almond, almond cracking machine
Design and manufacturing a prototype of almond cracking machine and its effiency investigation
Keywords: Makine Mühendisliği