1991-2000 yılları arasında F.Ü. Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniği'ne getirilen hayvanlardaki göz hastalıkları olguları - Karabulut, Enis; Ünsaldı, Sami (My University, 2001)
Bu çalışmada, 1991-2000 yılları arasında Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniği'ne getirilen hayvanlarda ki göz hastalıklarının bir değerlendirilmesi yapıldı. On yıllık sürede toplam 177 olguda göz hastalığı saptandı. Göz hastalıkları çeşitlerinin hayvanlara ve yıllara göre dağılımı incelendi.
Keywords: Tedavi; göz hastalıkları; neoplazma; cerrahi işlemler; cerrahi; körlük; katarakt; keratokonjunktivit; kornea yangısı