STİREN-P-KLORMETİLSTİREN KOPOLİMERİ ÜZERİNDE AMİNLERLE MODİFİKASYON ÇALIŞMALARI - EMİROĞLU, SERZEN (Fırat Üniveristesi, 2008)
Bu çalışmada, çözünmez poli(St-ko-KMS) mikroküreleri stiren ve klormetilstiren monomerleri ile AIBN başlatıcısı varlığında süspansiyon polimerizasyonu ile sentezlendi. Dietanolamin, etilendiamin, bromasetil bromür ve D (+)- Glukono-1,5-lakton ile modifiye edilerek farklı özelliklere sahip mikroküreler elde edildi. Poli(St-ko-KMS) ve modifiye edilmiş mikroküreler FT-IR ile karakterize edildi. Sentezlenen bu mikrokürelerin boya tutma özellikleri incelendi.Farklı oranlarda 4-vinilbenzilklorür (p-klormetilstiren) içeren bir seri poli(St-ko-p-KMS) kopolimeri stiren ve klormetilstiren monomerleri ile AIBN varlığında serbest radikal kütle polimerizasyonu ile sentezlendi. Bu kopolimerler dietanolamin, etilendiamin, tiyonil klorür ve D(+)-Glikono-1,5-lakton ile modifiye edilerek farklı özelliklere sahip polimerler elde edildi. Polimerler FT-IR ve 1H-NMR teknikleri ile karakterize edildi.Sentezlenen bütün polimerlerin dielektrik özellikleri oda sıcaklığında değişen frekansla kapasitans değerleri ölçüldü ve dilelektrik sabitleri hesaplanarak birbiriyle karşılaştırıldıPolimerlerin termal ölçümleri termogravimetrik analiz (TGA) ile yapıldı.Anahtar kelimeler: Stiren, klormetilstiren, süspansiyon polimerizasyonu, modifikasyon,adsorpsiyon, dielektrik özellikleri.

In this study, crosslinked poly(St-co-KMS) mikropheres were synthesized with styrene and chloromethylstyrene monomers in the presence of AIBN by free-radical suspension polymerization. Poly(St-co-KMS) mikropheres were modified with diethanolamine, ethylendiamine, bromoacetyl bromide and D(+)-Glucono-1,5-lactone. Poly(St-co-KMS) mikropheres and modified mikropheres were characterized by FT-IR. In addition dye uptake properties of mikropheres were investigated.Poly(St-co-KMS) copolymers that have different ratio of 4-vinylbenzyl chloride (p-chloromethylstyrene) were synthesized with styrene and chloromethylstyrene monomers in the presence of AIBN by free-radical mass polymerization. Poly(St-co-KMS) copolymers were modified with diethanolamine, ethylendiamine, thionyl chloride and D(+)-Glucono-1,5-lactone. Polymers prepared were characterized by FT-IR and 1H-NMR techniques.Dielectric properties of all the polymers were measured at different frequencies by impedance analyzer.Termal measurements of all the polymers were carried out by termogravimetric analysis (TGA).Keywords: Styrene , chloromethylstyrene, suspension polymerization, modification,adsorption, dielectric properties
Modification of styrene-p-chloromethylstyren copolymer with amines
Keywords: Kimya