CAMIN ARDINDAKİ ÖTEKİ: FEMİNİZM ÇERÇEVESİNDE CAMDAKİ KIZ DİZİSİNDE KADININ TEMSİLİ - TAN, EDA (Fırat Üniveristesi, 2022)
Toplumsal cinsiyet kavramı feminizmin doğuşundan itibaren onun alt dalı olarak ilerleyen günümüzde de başlıca araştırılması ve tartışılması gereken konulardan biridir. Toplumsal cinsiyet kapsamında yapılan çalışmalar, cinsiyet rollerinin anlamı ve feminizm üzerinde zengin bir bilgi birikiminin oluşmasına katkı da bulunmuştur. Özellikle cinsiyet rollerinin şekillenmesinde ve yeniden üretilmesinde kitle iletişim araçlarından televizyon önemli bir yere sahiptir. Bu tez çalışması da Camdaki Kız dizisinde toplumsal cinsiyet kodlarının analizini, feminist eleştiri çerçevesinde kadın karakterlerin, izleyiciye nasıl sunulduğunu tespit etmeyi amaçlamaktadır.

The concept of gender is one of the main issues that need to be researched and discussed today, which has progressed as a sub-branch of feminism since its birth. Studies within the scope of gender have contributed to the formation of a rich knowledge on the meaning of gender roles and feminism. Television, one of the mass media, has an important place especially in the shaping and reproduction of gender roles. This thesis aims to analyze the gender codes, how the female characters are presented to the audience and the attitude of the audience in the feminist critical framework in the TV series "Girl on the Glass".
The other behind the glass: The representation of a woman in the Girls in The Glass series within the framework of feminism
Keywords: Radyo-Televizyon; Sahne ve Görüntü Sanatları; İletişim Bilimleri