ETİBANK ELAZIĞ ŞARKKROMLARI FERROKROM İŞLETMESİ ARK FIRINLARI ELEKTROT KAYDIRMA SİSTEMİNİN PROGRAMLANABİLİR LIJİK KONTROLÖR (PLC) İLE KUMANDASI - ZİREKGÜR, NAHİT (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi ETÎBANK ELAZI? ŞARKKROMLARI FERROKROM İŞLETMESİ ARK FIRINLARI ELEKTROT KAYDIRMA SİSTEMİNİN PROGRAMLANABİLİR LOJÎK KONTROLÖR fPLC) İLE KUMANDASI Nahit ZİREKGÜR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalx 1996, Sayfa: 102 Programlanabilir lojik kontrolörler (PLC), endüstride çok yönlü ve kolay kullanımlı kontrol sistemleridir. Röleli kontrol sistemlerine göre PLC önemli üstünlüklere sahiptir ve bu nedenle kullanımı hızlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Bu tez çalışması temel olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısım PLC *nin yapısı ve özellikleri ile programlama ve kullanım tekniklerini içermektedir. İkincisi ise, Elazığ Ferrokrom fabrikasında PLC ile kontrolün gerçekleştirildiği uygulama kısmıdır. Uygulama için ergitme fırmlarmdaki elektrotların kaydırma işlemine ilişkin hazırlanan proje gözönüne alınmış ve ladder programlama tekniği yardımıyla programlanan PLC ile kaydırma sisteminin kontrolü sağlanmıştır. Anahtar Kelimeler; Programlanabilir Lojik Kontrolör (PLC), Ladder Programlama.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering