MÜSLÜMAN DÜŞÜNCESiNDE OLAGANÜSTÜLÜK - Yar, Erkan (Fırat University, 1999)
İslam'ı din olarak benimsemiş bir kimse, dini düşüncesini dinin te- • mel kaynağı olan Kur'an'dan aldığı ilkelerden hareketle aklın verileri ile oluşturmak durumundadır. İlk Müslümanlar kısmen bunu kavramışlardı. Sonraki asırlarda, Müslümaniann fikirlerinin teşekkülünde vahye dayanan ilkelerin yerini öncekilere ait yabancı düşünceler ve gelenek almıştır. Günümüz Müslümanının dinsel yaşantısında ise, gelenek vahye göre önceliğini sürdürmektedir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları