ELAZIĞ İLİNDEKİ MUHASEBE MESLEK MENSUPLARINDA STRESE NEDEN OLAN ETMENLER VE MESLEK MENSUPLARININ STRES DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ - Özpolat, Ayşe; Gül, Meltem (Fırat University, 2021)
Yeniçağın temel problemlerinden biri olarak gösterilen stres, yaşamın her alanını olumsuz yönde etkilemektedir. Çalışma yaşamında da stresin payı küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Her meslek doğası gereği kutsal ve zordur, fakat bazı meslekler diğerlerine göre daha yıpratıcıdır. Bu meslek dallarından biri de muhasebeciliktir. Muhasebe meslek mensupları işlerinin gereği olarak değişen ve gelişen mevzuatı sürekli olarak takip etmek, personellerine güncel bilgileri sürekli olarak aktarmak zorunda oldukları için stresle iç içe yaşamaktadırlar. Bu çalışmada Elazığ ilindeki muhasebe meslek mensuplarında strese neden olan etmenler ve meslek mensuplarının stres düzeyleri incelenmiştir. Elde ettiğimiz verilere göre muhasebe mevzuatının sık değişmesi ve karmaşıklığının yüksek derecede strese neden olduğu çalışmamızın dikkat çeken sonuçları arasındadır.