Pseudomonas aeruginosa ve Acinetobacter suşlarına karşı meropenemin in vitro etkinliğinin araştırılması - Kizirgil, Ahmet; Demirdağ, Kutbettin; Özden, Mehmet; Kerküklü, Filiz; Önal, Süleyman; Toraman, Aşçı Zülal (My University, 2002)
Bu çalışmada, meropenemin Pseudomonas aeruginosa ve Acinetobacter suşlarına in vitro etkinliğinin araştırılması amaçlandı. Toplam 38 P. aeruginosa ve 11 Acinetobacter suşunun meropenem duyarlılıkları mikrodilüsyon yöntemi ile incelendi. Pseudomonas aeruginosa suşlarının %76.3'ü ve Acinetobacter suşlarının %81.8'i meropeneme duyarlı bulundu. Meropenem'in MİK50 ve MİK90 değerleri sırasıyla; P. aeruginosa için 1 $\\mu$g/ml ve 16 $\\mu$g/ml, Acinetobacter suşları için 0.5 $\\mu$g/ml ve 8 $\\mu$g/ml olarak saptandı.
Keywords: Pseudomonas aeruginosa; Mikrobiyal duyarlılık testleri; İlaç direnci; Acinetobacter; Meropenem