Parça Parça Lineer Memristor Tabanlı Chua Osilatorunun LabVIEW’de Gerçekleştirilmesi - Güler, Hasan; Kaya, Turgay (Fırat University, 2016)
Memristörün dördüncü kayıp devre elemanı olarak keşfinden sonra, memristörler birçok elektronik devre uygulamasında kullanılmaya başlanılmıştır. Araştırmacılar memristörün kaotik davranışa sahip olmasından ötürü sahip olduğu kaotikliği göstermek için çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmada, parça parça lineer memristör tabanlı Chua osilatör devresi LabVIEW ortamında modellenmiş ve devrenin kaotikliği incelenmiştir. Gerçekleştirilen sistemde Chua diyodu ve memristör birlikte kullanılmış ve devrede kaotik etkiyi sağlamak amacıyla devre elemanları için uygun değerler seçilmiştir. Benzetimden elde edilen sonuçlar gösteriyor ki Chua osilatör devresi gibi kaotik devreler devre emülatörlerine ihtiyaç duymadan LabVIEW ortamı kullanılarak daha kolay tasarlanabilir ve gerçek zamanlı uygulamaları gerçekleştirilebilir.

After invention of memristor as a missing fourth element, it has been used in many electronic circuit applications. Because of its nonlinear behavior, researchers have widely used it in many chaotic studies. In this paper, it was tried to implement piecewise-linear (PWL) memristor based Chua’s oscillator in LabVIEW environment and chaotic circuit was analyzed. Chua’s diode and memristor were used together in this paper. The developed system was designed with LabVIEW software. The appropriate values were chosen to provide chaotic effects in the circuit. The results obtained from simulation prove that chaotic circuits like Chua’s oscillator circuits can be also realized easily by using of LabVIEW environment and real time applications can be implemented
Implementation of PWL Memristor Based Chua’s Oscillator in LabVIEW