TASAVVUFTA SABIR VE ŞÜKÜR KAVRAMLARI ÜZERİNE BİR İNCELEME - Soysaldı, İhsan (Fırat University, 1997)
Günümüzde sıkça kullanılan sabır ve şükür kavramları, insan hayatma tamamen yerleşmiş temel kavramlardandır. Günlük hayatımıza yerleşmiş ve onun vazgeçilmez unsurlan haline gelmiş olmalan sebebiyle bu iki kavramın tasavvufi manalarımn da açıklanması gerektiğini düşünerek böyle bir çalışma içerisine girdik. Bunlan yaparken konuyu ayet ve hadislerin ışığında izahının daha uygun bir metod olacağı gerçeğini gözönünde bulundurarak konuyu incelemeye başladık.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları