CESARO DİZİ UZAYLARININ GEOMETRİK ÖZELLİKLERİ - ŞENGÜL, HACER (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu çalışma beş bölümden oluşmuştur.Birinci bölümde; konunun tarihi geçmişi verilmiştir.İkinci bölümde; temel tanım ve teoremler verilmiştir.Üçüncü bölümde; mutlak olmayan tipte Cesaro dizi uzayları ve onlarla ilgili kavramlar incelenmiştir.Dördüncü bölümde; genelleştirilmiş Cesaro dizi uzayının Luxemburg normuna göre bir Banach uzayı olduğu gösterilmiş ve rotundluk, UKK özelliği incelenmiştir.Beşinci bölümde; genelleştirilmiş Cesaro fark dizi uzayları C_p (?^m) (1?p

This study is prepared as five chapter.In the first chapter; historical background of the subject is given.In the second chapter; the fundamental definitions and theorems are given.In the third chapter; Cesaro sequence spaces of non-absolute type and their associate concepts are examined.In the fourth chapter; generalized Cesaro sequence space equipped with the Luxemburg norm under which it is a Banach space and its rotund, UKK property are examined.In the fifth chapter; generalized Cesaro difference sequence spaces C_p (?^m) (1?p
Geometric properties of Cesaro sequence spaces
Keywords: Matematik