Geçiş kanallarında entropi üretiminin deneysel olarak incelenmesi - Gül, Hasan (My University, 2006)
Bu çalışmada, hava akışının dikdörtgen kesitli bir kanalda kare kesitli bir kanala geçişi sırasında, türbülanslı akış şartlarında entropi üretimi deneysel olarak incelenmiştir. Deneylerde Reynolds sayısı $2.10^5 \\leq Re \\leq 6.10^5$ aralığında değiştirilmiştir. En büyük sürtünme katsayısı en kısa geçiş borusunda, elde edilmiştir. Entropi üretiminin geçiş kanalının eşdeğer koniklik açısının büyümesiyle ile artığı belirlenmiştir.
Keywords: Mühendislik; Kimya