İçine ayırıcı yerleştirilmiş yan cidarı hareketli bir oyukta laminer akış - Öztop, Hakan Fehmi; Dağtekin, İhsan (My University, 2001)
Bu çalışmada, yan cidarı sabit hızla hareket eden bir oyukta laminer akış sayısal olarak incelenmiştir. Süreklilik ve iki boyutlu Navier-Stokes denklemlerinin çözümü için şaşırtmasız (non-staggered) grid dağılımı kullanılarak sonlu fark denklemleri elde edilmiş ve SIMPLEM algoritma ile TDMA yardımıyla itératif olarak çözülmüştür. Hesaplamalar Reynolds sayısının 100<Re<1000 değerleri ve farklı ayırıcı boyutları için elde edilmiştir. Çalışma akışkanı olarak hava kullanılmıştır. Reynolds sayısının artmasına bağlı olarak, ayırıcının akım alanını önemli ölçüde etkilediği tespit edilmiştir. Hareketli plakanın yönünün aşağı doğru olması durumunda akış alanı iki bölgeye ayrılmış bir biçim almaktadır. Ayırıcı konumunun akım alanı üzerinde önemli olduğu, özellikle ayırıcının hareketli plakaya yaklaşması durumunda akımın değiştiği gözlenmiştir.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Termodinamik; Fizik; Akışkanlar ve Plazma