Okulsuz Eğitim Uygulamasına İlişkin Yeni Yaklaşımlar -Tutoring Örneği'nin Eleştirisi- - Gündüz, Mustafa (My University, 2006)
Bu çalışmada okul dışı eğitim uygulamalarının yeni ve farklı bir versiyonu olan Tutoring yöntemi değerlendirmektedir. Özel ders verme metodunun (Tutoring) ne olduğu, temel olarak neleri öngördüğü, eğitim bilimine getirdiği yenilikler, avantajları ve dezavantajları, genel geçerliği, temel iddiaları ile Türk ve dünya eğitimindeki yeri ve önemi üzerinde durulmaktadır. Araştırmada yeni bir öğrenme ve öğretme yöntemi olan özel ders verme metodunun tarihi serüveni, okulsuz toplum ile olan bağıntıları karşılaştırmalı olarak ele alınmaktadır. Bu bağlamda \"tutoring,\" okulsuz toplum ve \"home schooling\" uygulamalarının farklı bir versiyonu olarak düşünülmektedir.
Keywords: Özel ders verme; okulsuz eğitim