Congenital diaphragmatic hernia becoming symptomatic during the last trimester of pregnancy - Kavak, Salih Burçin; Çetinkaya, Ziya (My University, 2009)
36 haftalık gebeliği bulunan bir olguda, inkarsere sol Bochdalek hernisi nedeniyle gelişen mide perforasyonu olgusunu sunuyoruz. Olgu, kliniğimize son birkaç saatte başlayan lokalize edilemeyen karın ağrısı şikayetiyle yatırıldı. Kliniğe kabulden kısa süre sonra genel durumu kötüleşti. Acil sezaryen operasyonuna alınan olguda yapılan eksplarasyonda gastrik perforasyon oluştuğu ve sol Bochdalek hernisi varlığı izlendi. Sezaryen sonrası, Gastrik perforasyon yeri ve Bochdalek hernisi onarıldı. Postoperatif dönemde hasta komplikasyonsuz şekilde iyileşti.
Keywords: Solunum Sistemi; Kadın Hastalıkları ve Doğum; Genel ve Dahili Tıp; Cerrahi