SAĞLIK-YATAĞAN-ERENKAYA (KONYA) YÖRESİ VOLKANİK KAYAÇLARININ JEOLOJİK, PETROGRAFİK VE JEOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ - KURT, SERPİL (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi SAĞLIK -YATAĞAN-ERENKAYA (KONYA) YÖRESİ VOLKANİK KAYAÇLARININ JEOLOJİK, PETROGRAFİK VE JEOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ Serpil KURT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı 2004, Sayfa : 43 Bu çalışmada Konya ilinin 40 km güneybatısında yüzeyleyen volkanik kayaçlann jeolojik, petrografik ve jeokimyasal özellikleri araştırılmıştır. Yöredeki en yaşlı formasyon dolomit, dolomitik kireçtaşlarmdan oluşan Üst Triyas- Alt Jura yaşlı Kızılören formasyonudur. Bu birim kıtasal şelf türü karbonatlardan oluşan Jura- Kretase yaşlı Lorasdağı formasyonuna yanal ve dikey geçiş gösterir. Bu birimler, Üst Miyosen- Alt Pliyosen yaşlı Erenler-Alacadağ volkanitleri ile uyumsuz olarak örtülürler. Üst Pliyosen- Kuvaterner yaşlı Topraklı formasyonu diğer yaşlı birimleri uyumsuz olarak örter. Alüvyon inceleme alanındaki en genç birimdir. Volkanitler Kızılören ignimbiriti, tüf-aglomera, dasit, andezit, iki proksen andezit, trakiandezit ve Erenkaya ignimbiriti olarak ayrılmıştır. Volkanitler başlıca plajiyoklas, hornblend, ortopiroksen, klinoproksen, kuvars, sanidin, tali opak ve apatit mineralleri içermektedirler. Çalışma sahasında yüzeyleyen Erenler-Alacadağ volkanitlerinin, petrografik ve jeokimya verileri andezitik-dasitik bileşimde, subalkalen karakter gösterir. Volkaniklerin kabuksal kökenli eski bir yitim zonunda oluşmuş volkanizma ürünü oldukları düşünülebilir. Anahtar Kelimeler: Konya, Erenler-Alacadağ volkanitleri, subalkalin, kabuk kökenli, yitim zonu, V
The geological, petrographical and geochemical investigation of the volcanic rocks in Sağlık-Yatağan-Erenkaya (Konya) region
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Jeoloji Mühendisliği; Geological Engineering