(4-Dietanolaminometil Stiren-ko-Benzilmetakrilat) Polimeri ve Onun Co(II), Ni(II) ve Zn(II)-Metal Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Dielektriksel Davranışları - Açıkses, Aslışah; Öksüz, Fethiye (My University, 2018)
Bu çalışmada, 4-dietanolaminometil stiren (DEAMSt) ile benzil metakrilat (BMA) kopolimerisentezlendi. Sentezlenen kopolimer FT-IR, 1 H-NMR, element analizi, SEM, XRD, DSC ve TGAspektral teknikler ile karakterize edildi. Elde edilen bu kopolimer ligand olarak kullanılıp Co(II),Ni(II) ve Zn(II) metal iyonları ile metal kompleksleri hazırlandı. Kopolimer-metal kompleksleryukardaki spektral teknikler ile karakterize edildi. Ayrıca kopolimer-metal komplekslerininmagnetik ölçümleri alınarak metal komplekslerin tetrahedral yapıya sahip olduğu görüldü. XRDanalizi ile ligandın amorf, metal komplekslerinde kristal yapıda oldukları bulundu. Kopolimerinbileşimi 1 H-NMR spektrumu ile tayin edildi ve DEAMSt % bileşimi % 23 olarak bulundu. JelGeçirgenlik Kromotografisi (GPC) ile (DEAMSt0.23-ko-BMA) polimerinin ağırlıkça ortalamamolekül ağırlığı ve heterojenlik indisi tayin edildi. Camsı geçiş sıcaklığı ve termal davranışları, DSCve TGA ile belirlendi. Daha sonra ligand ve kopoolimer-metal komplekslerinin dielektrikselözellikleri frekansın bir fonksiyonu olarak araştırıldı.
Keywords: Kimya; Analitik; Nanobilim ve Nanoteknoloji; Kimya; Uygulamalı; Kimya; Organik; Kimya; Tıbbi; Mühendislik; Kimya; Kimya; İnorganik ve Nükleer