Forestier hastalığı, diffuse idiopathic skeletal hyperosteosis; olgu sunumu - Kamanlı, Ayhan; Tatlı, Süleyman; Hacıevliyagil, Cengiz (My University, 2002)
Konu: Forestier Hastalığı veya Diffuse Idiopathic Skeletal Hyperosteosis (DISH) sebebi bilinmeyen bir hastalık olup, tanısı primer olarak radyoloji ile konur. Hastalık nadiren semptom verir ve semptomlar iyi lokalize edilemeyebilir. Olgu sunumu: Nonspesifik sırt ağrısı ve yutma güçlüğü olan DISH'li bir bayan hasta sunulmaktadır. Tartışma: Sırt ağrıları ve yutma güçlüğü gibi semptomları bulunan hastalarda, DISH'de akla gelmelidir.
Keywords: Erişkin; Tanı; ayırıcı; Olgu sunumu; Sırt ağrısı; Laboratuvar teknik ve prosedürleri; Yutma güçlüğü; Hiperostoz; yaygın idiyopatik iskelet