BİLGİ PAYLAŞIMINI ETKİLEYEN KURUMSAL VE BİREYSEL FAKTÖRLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ: MUNZUR ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ - BALO, HAYDAR (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışma ile Munzur Üniversitesi çalışanlarından idari personellerin bilgi paylaşımını etkileyen bir takım kurumsal ve bireysel faktörlerin değerlendirilmesine yönelik araştırmalar yapılmıştır. Çalışmamız 5 bölüm olarak tasarlanmıştır. Bu bölümlerden birinci, ikinci ve üçüncü bölümlerde bilgi, bilgi yönetimi ve bilgi paylaşımı kavramları açıklanmıştır. Dördüncü bölümde araştırmamızın metodolojisi sunulmuş olup, beşinci bölümde belirlediğimiz hipotezler test edilmiş ve araştırmaya ait sonuçlara ilişkin bilgiler verilmiştir. Sonuç bölümünde ortaya çıkan bulgular değerlendirilmiş daha sonra yapılacak araştırmalara tavsiyeler sunularak çalışma sonlandırılmıştır. Anahtar Kelimeler: Bilgi, Bilgi Yönetimi, Bilgi Paylaşımı,

In this study, some researches were conducted to evaluate some institutional and individual factors affecting knowledge sharing attitudes of administrative personal working at Munzur University. The study was planned as five section. In the first, second and third sections, knowledge, knowledge management and knowledge sharing were explained in a detailed way. In the fourth section, method of study was identified and in the fifth section the stated hypothesis were tested and given some information about the results of study. In results, findings were evaluated and the study was completed with stating suggestions for further studies. Key Words: Knowledge, Knowledge Management, Knowledge Sharing
Institutional and individual factors affecting the knowledge sharing : Munzur University sample
Keywords: İşletme