ERZİNCAN KEMALİYE İLÇESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI - YILDIRIM, HÜSEYİN (Fırat Üniveristesi, 2013)
"Erzincan Kemaliye İlçesindeki Yaygın Halk İnanışları" adlı tezimiz Giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında; Kemaliye ilçesinin coğrafi konumu, tarihi gelişimi ve ilçenin günümüzdeki durumu hakkında bilgiler verilmiştir. Birinci bölümde Kemaliye ilçesinde görülen doğum, evlenme ve ölüm ile ilgili halk inanış ve uygulamaları Dinler Tarihi açısından gözlem ve mülakat yoluyla tespit edilmiş ve Eski Türklerde görülen inanışlar ile ilgili bağlantısı değerlendirilmiştir. İkinci bölümde ise Kemaliye ilçesindeki tabiat, su, ağaç, taş kültleri, ziyaret yerleri ve hayvanlar ile ilgili inanışlar ve bu inanışların Dinler Tarihi açısından değerlendirilmesi yapılmıştır. Tezimiz bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir. Anahtar kelimeler: Kemaliye, Halk İnanışları, Ziyaret Yerleri, Tabiat Kültü

``Common Folk Beliefs Kemaliye District of Erzincan" at the outside part of the thesis consists of two parts-in. In the Introduction, the historic town of Kemaliye, geographic location, sources, location, provides information on the historical development and current status of the district. In the first chapter in the district of Kemaliye birth, marriage and death on the folk beliefs and practices through observation and interview for the History of Religions, Ancient Turks were seen in connection with beliefs. In the second part the district Kemaliye nature, water, wood, stone, cults, beliefs, and beliefs about places to visit and the animals were evaluated for the History of Religions. Our thesis concludes portion of bibliography and appendices. Key words: Kemaliye, Folk Beliefs, Places to Visit, The Cult of Nature
Common folk beliefs Kemaliye district of Erzincan
Keywords: Halk Bilimi (Folklor); Türk Dili ve Edebiyatı