GÜLTEN DAYIOĞLU'NUN ESERLERİNDEKİ EBEVEYN ÇOCUK İLİŞKİSİNİN İLETİLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - ÇINAR, SEMİHA CEREN (Fırat Üniveristesi, 2010)
Ebeveyn çocuk ilişkisi edebiyatçılar tarafından her dönemde işlenen bir konudur. Gülten Dayıoğlu da kaleme aldığı eserlerde ebeveyn çocuk ilişkisine değinen yazarlardandır. Gülten Dayıoğlu'nun çocuk edebiyatı alanındaki eserlerinin edebiyatımıza zenginlik kattığı bir gerçektir. Yazar kimi zaman çocuk edebiyatı ile sınırlı kalmayan çalışmalarında gençlere ve yetişkinlere de seslenmeyi ihmal etmemiştir.Çalışmamızda Gülten Dayıoğlu'nun bu amaçla yazdığı on eseri incelenmiştir. Eserlerde ebeveyn çocuk ilişkisi üzerinde durularak yazarın bu bağlamda vermek istediği iletiler dört ana başlık altında sınıflandırılmıştır. Bunlar anne baba ilişkisi, anne çocuk ilişkisi, baba çocuk ilişkisi ve ebeveyn çocuk ilişkisi ile ilgili iletilerdir.Çalışmada eserler iletiler açısından incelendikten sonra her kitabın kendi içinde değerlendirildiği bir bölüme de yer verilmiştir.Anahtar kelimeler: Gülten Dayıoğlu, İleti, Anne, Baba, Çocuk

Relationship between parents and child is a subject that is studied every period of time by literatis. Gülten Dayıoğlu is one of those writers who considers this subject. It is true that the Works of Gülten Dayıoğlu enrish our child literature. She somethimes adresses to teenagers and adults.Ten works written fort his aim by Dayıoğlu are studied n our study. By considering the relationship between parent and child in her works, the messages that the writer implies are classifield into for main title. These titles are relationship between mother and father, mother and child, father and child and parents and child.After the works are analizied view view point of messages, an evaluation parts is given for each book in it.Key Words: Gülten Dayıoğlu, Message, Mother, Father, Child
The evaluation of relationship between parent end child vew point of messages in Gülten Dayioğlu?s works
Keywords: Eğitim ve Öğretim