Kur'an-ı Kerim'de yıldızlar - SULAMAN, AHMED MUSHTAQ (Fırat Üniveristesi, 2022)
Şu risale yıldızlar ve yıldızların çeşitleri, özellikleri ve bunlar hakkında k.kerim ayetlerin etrafında tartışmaktadır. Yine yıldızların ve diğer semavi cisimlerin insan hayatına, insan tabiatına tesiri oluşu sözlerine değinir. Ve Yine yıldızların, burçların ve bunların insan Saadet ve üzüntülerile ilgili sözlerine değinir Ve müneccimlerin: bu yıldız ve cisimlerin insan hayatına irtibatlı olma iddiasına değinir. Bu risale falcılık Yıldızcilik (falcı) tarih boyu gelişmesi ve İslam beldelerine girmesine değinir. Yeni Çağda bir takım iletişim araç gereç yayın ve alametlerin önemli görevlerinin yayılması ve istifade etmesi ile ilgili müneccimlik (astronomi) bilginleri katında K. Kerim'in e-nnucum (yıldızlar) sözün manası yıldızların sözlük ve istilah tarifleri içerir. Yıldızların rotin varlıklarıyla ilgili ve kur'an-ı Kerim'de ismi geçen yıldızları neler olduğuna değinir. Geçmiş ve asrımızın bilginlerin katında müneccimliğin Hikmet ve meşruiyeti hakkımda, Yine öyle yıldızlarla ilgili kur'an-ı Kerim ayetleri ve Asrın Çağdaş bilginin: bize göre yıldızlarla ilgili kapalı anlamları açmak aktarmakta. Sonra yıldızların şerh ve tefsiri manaları ile ilgili ve aralarındaki irtibata değinir. Sonuç olarak Kur'an'da yıldızların yaratılmasının fayda ve hikmetlerine değinir. Bu risale, başka bir yönüyle yıldızların yıldızlık ile ilgili geçmiş tarih boyunca alaka ve irtibat özü ile beraber müneccimlerin katında dayandıkları hurafe gerekçeleri sonra yıldızlıkta sayılmayan ve alakası olmayan hava raporu yağmurun yağması Güneş ve ayın tutulması gibi emirlere değinir. Anahtar Kelimeler: Yıldızlar, Astroloji, Sihir, Yıldız Faydaları, Tutulma ve Tutulma.

This treatise discusses the stars and their types, properties and about them around the k.karim verses. He also mentions the words that the stars and other celestial bodies have an effect on human life and human nature. And Again, it refers to the stars, the signs and their words about human happiness and sadness. And the astrologers: it refers to the claim that these stars and objects are related to human life. Again, this treatise refers to the historical development of fortune-telling and its entry into Islamic lands. On the diffusion and exploitation of the important functions of certain communication tools, broadcasts and signs in the New Age. Again, at the level of astronomers, K. Kerim's e-nnucum (stars) meaning includes the dictionary and invading descriptions of the stars. it also talks about the rotin existence of the stars and what are the stars mentioned in the Quran. About the wisdom and legitimacy of astrologer in the sight of scholars of the past and present. Again, the verses of the Qur'an about the stars and the contemporary knowledge of the century: According to us, it conveys the implicit meanings about the stars. then he mentions the meanings of the interpretation and interpretation of the stars and the contact between them. As a result, he mentions the benefits and wisdom of the creation of the stars in the Qur'an. In another aspect, this treatise mentions the relevance and connection essence of the stars throughout the past history, as well as the superstitions they rely on in the presence of the astrologers, and then the orders such as the weather report, the rain, the eclipse of the sun and the moon, which are not counted and unrelated to stardom. Keywords: Stars, Astrology, Magic, Star Benefits, Eclipse and Eclipse
Stars in the Holy Quran
Keywords: Din