Cam Lif Katkılı Betonda Filler Malzemesi Olarak Atık Mermer Tozunun Kullanılabilirliğinin Araştırılması - Yıldız, Turan; Yıldız, Servet; Keleştemur, Oğuzhan (My University, 2011)
Bu çalışmada, farklı oranlarda cam lif içeren betonlara filler malzeme olarak atık mermer tozunun ilave edilmesi sonucu elde edilen numunelerin mekanik ve fiziksel özellikleri incelendi. Bu amaçla, 300 ve 350 dozlu olarak hazırlanan beton numunelerin üretimi sırasında karışıma 5, 10, 15 ve 20 kg/m3 oranlarında kırpılmış cam lif ilave edilerek elde edilen bu serilere filler malzeme ile hacimce %25, 50, 75 ve 100 oranlarında yer değiştirecek şekilde atık mermer tozu ilave edildi. Elde edilen numuneler üzerinde porozite, sorptivite, ultrases geçiş hızı, yarmada çekme dayanımı ve basınç dayanımı deneyleri gerçekleştirildi. Çalışma neticesinde, cam lif katkılı betonlara atık mermer tozu ilavesi ile elde edilen numunelerin basınç dayanımı, yarmada çekme dayanımı ve ultrases geçiş hızı artmış, porozite ve sorptivite değerleri de azalmıştır.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Cam lif; Atık mermer tozu; Beton