KUZEYDOĞU AKDENİZ'DE YAŞAYAN PTEROMYLAEUS BOVİNUS (E. GEOFFROY SAİNT-HİLAİRE, 1817) TÜRÜNÜN BÜYÜME ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - ASLAN, ERGÜN (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu çalışma, kartal vatoz (Pteromylaeus bovinus)? un yaş ve büyüme özelliklerinin belirlenmesi amacıyla İskenderun Körfezi?nde gerçekleştirilmiştir. Toplam boy aralıkları 21 ile 50 cm arasında değişen 94 adet kartal vatoz küçük çaplı ticari balıkçılardan hedef dışı tür olarak, Şubat 2011-Nisan 2013 tarihleri arasında toplanmıştır. Balığın dişi ve erkek bireylerde toplam boy- ağırlık ilişkisi üstel bir ilişki olup, denklemi W = 0.05815×L2.9369, regrasyon katsayısı ise R²= 0.9693, n= 94 olarak bulunmuştur. Türün von Bertanlanffy kullanılarak büyüme denklemi tüm bireylerde; Lt=123,597[ 1- e-0,187 (t + 0,392)] olarak bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Kartal vatoz, Yaş tayini, büyüme, Pteromylaeus bovinus, Akdeniz

This work, eagle stingray (Pteromylaeus bovinus) for the purposes of determining the age and growth of the properties was carried out in the Gulf of Iskenderun. Total length ranges from 30 to 50 cm between changing in 95 eagle were collected as by-catch from small-scale commercial fishermen during February 2011-January 2013. Male and female individuals of the fish total length-weight relationship is an exponential relationship, the equation W=0,05815xL2,9369, regression coefficient is R2=0,9693, n=94. The equation fort he growth of all individuals using the type von Bertalanffy; Lt=123,597 [1-e-0,187 (t+0,392)]. Key Words: Eagle stingray Aging method, Growth, Pteromylaeus bovinus, Mediterranean Sea
Study growth characteristics of Pteromylaeus bovinus (E. Geoffroy Saint-Hilaire, 1817) in habiting Northeasternin the Mediterranean bay
Keywords: Su Ürünleri