ELAZIĞ, DİYARBAKIR VE MALATYA MERKEZ VE ÇEVRELERİNDE AVİAN ENCEPHALOMYELİTİS ÜZERİNDE SEROLOJİK ARAŞTIRMALAR - ÖZCAN, CANAN (Fırat Üniveristesi, 1992)
Bu araştırmada AE virüsünün Van Roekel susu ile en-fekte edilmiş SPF civciv embriyolarının beyinlerinden kaba ve kon santre edilmiş antijen hasırlandı- Sadece konsantre edilmiş antijen, standart AE ant i serumu ile presipitasyon bandı oluş turdu ve bu antijen, çalışmamızda test antijeni olarak kullanıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin Diyarbakır, Elazığ ve Malatya illerinde üretilen etçi ve yumurtacı 40 tavuk sürüsünden i 103 serum numunesi alındı ve bu serumlar agar gel presipitasyon testi uygulanarak, AE virusuna karsı presipite edici antikor yönünden kontrol edildi» Kontrol edilen 1103 serum numunesinin 73-" ünde (7.6, 61 ) AE virusuna karsı presipite edici antikorlar bulundu» Araştırma sonuçları kontrol edilen tavuk sürülerinin bazılarında AE virus enfeksiyonunun bulunduğunu gösterdi.

Crude and consantrated antigens were prepared -from the brains of SF'F chicken embryos in-Fected with the Van Roekel strain of AE virus» Consantrated antigen produced presipi- tation band only with standart AE antiserum and this antigen was used as the test antigen in our study. 1103 serum samples were collected -from 40 broiler and legorn chicken flocks which were breeded in Diyarbakır, Elazığ and Malatya cities in the east and the south-east Anatolia» These serum samples tested for precipitating antibody to AE virus using an agar gel precipitating antibody test» In 73 samples of examinated 1103 serum samples (7.6,61) were found precipitating antibodies aganist AE virus. The results of the study showed that AE virus infection occured in some of the controlled poultry flocks»
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Veteriner Hekimliği; Veterinary Medicine