Türkiye Faunası İçin Yeni Bir Su Kenesi (Acari, Hydrachnidia) Kaydı: Nilotonia (Manotonia) persica Peši? & Saboori, 2006 - Esen, Yunus; Erman, Orhan (My University, 2019)
Nilotonia (Manotonia) persica Peši? & Saboori, 2006 iki dişi birey üzerinden İran’dan tanımlanmıştır. Bu türündişileri diğer Nilotonia türlerinden iki küçük ön plak ve bir arka plak, ilk üç bacak çiftindeki tırnaklarda içkenarda kama şeklinde küçük bir çıkıntı, pedipalpal tibiada küçük ventral çıkıntılar, çok büyük olmayan arkaeşeysel destek plağı ve oldukça narin kelisere sahip olmaları ile ayrılır. Daha sonra Peši? and Vafaei (2009)tarafından erkeği tanımlanan N. (Monotonia) persica ilk üç çift bacağındaki tırnaklarda iç kenarda küçük birçıkıntı taşıması ile diğer türlerden ayrılır. Erkekler ise ilk üç çift bacaktaki tırnaklarda iç kenarda küçük birçıkıntı taşıması ile diğer türlerden ayrılır. Bu çalışmada, 2017 yılında Bingöl’ün Solhan ilçesinden bu türün ikierkek ve iki dişi bireyi toplanmıştır. Bingöl’den toplanan örnekler, N. (Manotonia) persica’nın daha önceverilen tanımına tamamen uymaktadır. Türkiye’den Manotonia alt cinsine ait ikinci kayıt olan bu türe aitörneklerin morfolojik özellikleri, çeşitli organlara ait ölçümleri ve çizimleri verilmiştir.
Keywords: Biyoloji; Zooloji