Toplumun Yeni Yoksulları: Emekliler (Şanlıurfa İli Örneği) - Sevim, Yelda; Şahin, Jale (My University, 2007)
İnsan kariyerinin son aşaması emekliliktir. Emeklilik süreciyle birlikte toplumsal konumda bazı değişimler meydana gelmektedir. Bu değişimlerle birlikte emeklinin yeni rollere uyumu gerekmektedir. Yapılan çalışmada emeklilik kavramı, emekliliğin hukuki, psikolojik, ekonomik ve sosyal boyutu içinde değerlendirilmiştir.
Keywords: Türkiye; şanlıurfa; toplumsal ilişkiler; yoksulluk; anket; emeklilik; psikolojik sorunlar; emekliler; gelir düzeyi; hukuki sorunlar; sosyal durum; sosyoekonomik sorunlar