Morphological and morphometric approach to the bones of the wings in the long-legged buzzard (Buteo Rufinus) - Atalar, Omer; Kürtül, İbrahim; Özdemir, Derviş (My University, 2007)
Bu çalışmada iki kızıl şahin (Buteo rufinus)'in kanat kemikleri masere edilerek, morfolojik ve morfometrik açıdan incelendi.Humerus'un distal ucunda tuberculum supracondyjare ve trochlea humeri üzerinde, onlardan daha küçük bir distal kondil tespit edildi. Çok güçlü uçucular sınıfında olmasına rağmen, kızıl şahinlerde ulna'nın ventral remigeal papilleri'nin iyi gelişmemiş olması dikkat çekici idi. Skeleton mahus'un anatomik yapısı da diğer genel kuş türleri ile çok benzerdi.Bu araştırmayla kızıl şahin kemiklerinden, elde edilen bulgularla, farklı kuş türlerinden ayırt edilmesi amaçlandı.
Keywords: Morfometri; kuşlar; tanımlama; morfoloji; kanatlar; yabani kuşlar; hayvan anatomisi; kemik; şahin; Buteo