ÖKLİDSEL OLMAYAN UZAYLARDA REGLE YÜZEYLERİN EĞRİLİKLERİ İÇİN BAZI KARAKTERİZASYONLAR - PEKER, HACER MERVE (Fırat Üniveristesi, 2015)
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; Lorentz, Galilean ve pseudo-Galilean uzaylarının temel tanım ve teoremleri verildi. İkinci bölümde; 3-boyutlu Lorentz uzayında, Galilean uzayında ve pseudo-Galilean uzayında regle yüzeyler hakkında bazı önemli kavramlar verildi. Üçüncü bölümde; 3-boyutlu Lorentz uzayında regle yüzeyler için Lamarle formülü verildi. Dördüncü bölümde; Galilean ve pseudo-Galilean uzaylarında regle yüzeylerin Gauss eğriliği ve dağılma parametresi arasındaki ilişki verildi. Beşinci bölümde ise; çalışmayla ilgili örneklere yer verildi.

This study is consisted of five chapters: In the first chapter, some basic definitions and theorems of 3-dimensionel Lorentz, Galilean and pseudo-Galilean spaces are given. In chapter second, some basic definitions of ruled surfaces in 3-dimensional Lorentz, Galilean and pseudo-Galilean spaces are given. In chapter third, Lamarle Formula for the ruled surfaces in 3-dimensional Lorentz space are given. In chapter fourth, the relation between Gaussian curvature and distribution parameter of a ruled surface in 3-dimensional Galilean and pseudo-Galilean spaces are given. In chapter fifth, some examples which concerning this study are given.
Some characterications for the curvatures of ruled surfaces in non-Eucledian spaces
Keywords: Matematik