Binalardaki pencere çıkıntılarının ısı kazanç ve kayıplarına olan etkilerinin analizi - Özel, Meral; Pıhtılı, Kazım (My University, 2004)
Bu çalışmada, iç ortamda istenilen konforu sağlamak için, en önemli pasif uygulamalardan biri olan bina pencerelerine yerleştirilen çıkıntıların ısı kazanç ve kayıplarına olan etkisi sayısal olarak araştırılmıştır. Bunun için tek tabaka camdan oluşan pencerenin yönlerini dikkate alarak MATLAB'da bir program geliştirilmiştir. Bu program ile yaz ve kış iklim şartlarındaki cam yüzeylerden geçen ısı miktarı çıkıntı boyutlarına bağlı olarak hesaplanmış ve elde edilen sonuçlar grafikler halinde sunulmuştur.
Keywords: Mimarlık; İnşaat Mühendisliği