BAZI 1,2,4-TRİAZOL TÜREVLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - DEMİRDAĞ, AYŞE (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ BAZİ 1,2,4-TRIAZOL TÜREVLERİNİN SENTEZİ VEKARAKTERIZASYONU Ayşe DEMIRDAĞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 69 Bu çalışmada, uygun hidrazii bileşikleri (2-furoik hidrazil ve fenil asetik hidrazit)l,4-substitue liyosemikarbazitlere ve 5-substitue-4-amino-3-mercapto- 1,2,4- iriazollere dönüştürüldü. Daha sonra 1,4-substitue tiyosemikarbazitlerden4,5-substitue-3- mercapto-l,2,4-triazoller sentezlendi. Ayrıca 5-substitue-4-amino-3-mercapto- 1,2,4- triazoller ile bazı aromatik aldehitlerden Schiff bazları hazırlandı. Sentezlenen ürünlerin karakteri zasyonunda IR ve 1H-NMR teknikleri kullanıldı. Anahtar Kelimeler : 4-Amino-3-Mercapto-l,2,4-Triazoller, N-Köprülü Heterosiklik Bileşikler \ \
Synthesis and characterization of some 1,2,4-triazole derivatives
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry