İŞYERİNDE CAN SIKINTISI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNE TEORİK BİR ÇALIŞMA - Demir, Özcan; Yalım, Çiğdem; Narlıkaya, Zülküf (Fırat University, 2020)
İşyerinde can sıkıntısı yeni bir kavram değildir ve akademik literatürde uzun bir geçmişi olan duygusal bir durumdur. Teknolojideki ve iş organizasyonlarında yaşanan son değişikliklere rağmen, can sıkıntısı iş yaşamının önemli bir sorunu olmaya devam etmektedir. İşyerinde can sıkıntısı günümüzde işletmelerin yüzleştiği önemli sorunların başında gelmektedir. İşyerinde can sıkıntısı çalışanlar ve benzer şekilde işletmeler için birçok olumsuz sonuçlara neden olabilir. Özellikle can sıkıntısının bir işlevi olarak, çalışanlar aşırı çalışmış veya yetersiz çalışmış hissedebilir ve dikkati dağılabilir, stresli olabilir veya hayal kırıklığına uğrayabilirler. Ayrıca bu durum işletmeler içinde maliyetli olabilmektedir. Bu çalışmamızın amacı iş yerinde can sıkıntısı kavramına değinerek, çalışanların işyerinde sıkılma nedenlerini tartışmak ve bu sorun ile nasıl başa çıkılacağına dair çözüm önerileri sunmaktadır.

Boredom at workplace is not a new concept. It is an emotional mood having a long history in the academic literature. Despite the recent changes in technology and business organizations, boredom continues to be an important problem in business life. Boredom at workplace is one of the main problems encountered by enterprises today. Boredom at workplace may cause many negative conclusions for employees and for enterprises. As a function of boredom, especially employees may feel overworked or underworked, and thus may be distracted, distressed or disappointed. This situation can also be costly for enterprises. Our purpose with this study is to describe the concept of boredom at workplace, discuss the reasons why employees get bored at the workplace, and provide solution recommendations on how to cope with this problem.
A Theoretical Study On Boredom At Workplaces And Recommended Solutions