Growth rates of a freshwater mussel species, Unio elongatulus eucirrus form two different regions of Keban Dam Lake, Elazığ, Turkey - Dörücü, Mustafa; Şeker, Engin (My University, 2002)
Keban Baraj Gölü'nün iki farklı bölgesinden toplanan bir tatlısu midyesi türünün (Unio elongatulus eucirrus) morfolojik özellikleri ve morfometrik ölçüm değerleri belirlendi. Her iki bölgede de, midyelerin yaşları ve vücut ölçüm değerleri ve bütün vücut ölçüm parametreleri arasında, istatistiksel olarak anlamlı pozitif bir ilişki belirlendi (p<0.01). Pertek bölgesinden toplanan aynı yaş grubundaki midye örneklerinin ölçüm değerleri Koçkale bölgesinden toplananlarınkinden yüksek bulundu (p<0.01). Farklı yaşlardaki midyelerin büyüme oranları da istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar gösterdi (p<0.01).
Keywords: Morfometri; Keban Baraj Gölü; morfoloji; vücut ölçümleri; büyüme oranı; midye; barajlar; yaş; Elazığ; ağırlık; Unio elongatulus eucirrus