ESTA bilgisayar yazılımı ile uzman sistemlerin hazırlanması teknikleri - Varol, Asaf; Varol, Nurhayat (My University, 1996)
Uzman Sistemler son yıllarda yaygın olarak kullanılan yeni bir kavramdır ve uzman bir kişi tarafından hazırlanan bir yazılımdır. Uzman sistemler, program akışı esnasında ardarda yöneltilecek sorulara verilecek cevaplara göre herhangi bir probleme çözüm bulma yöntemidir. Görsel ve işitsel eğitime dayanan uzman sistemler ideal olanlarıdır. Bu makalede ESTA yazılımı kullanılarak bu çalışma sayesinde hazırlanmış orijinal uzman sistemlere ait program yazma teknikleri tartışılacaktır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği