KIRIMLI ABDÜSSETTAR EFENDi'NiN HAYATI, ESERLERi ve MEDHAL-i FlKlH ADLI RiSALESi - Sarıtepe, Erdoğan (Fırat University, 2011)
Fıkıhçıların, "giriş seviyesinde olsa dahi" geniş kitlelerce İslam hukukunun temel espri ve prensiplerinin bilinmesi ve doğru anlaşılınasını sağlamak amacıyla Fıkha Giriş anlammda Medhal-i Fıkıh adıyla eserler telif ettikleri bilinmektedir. Ancak bu tarz eserleri telif ederken konu bütünlüğünün sağlandığını söylemek zordur. Abdüssettar Efendi de Medhal-i Fıkıh ismiyle eser kaleme alan ilim adamlarından biridir. Günümüz Türkçesine a1..'1arıp değerlendireceği miz bu çalışma ile hem müellifın hem de hacmi küçük telifın tanıtırnma katkı sunmuş olacağız.
Life and Works of Crimean Abdussettar Efendi and His Tractate Called Medhal-i Fıkh
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları