13 NUMARALI VE 1727-1730 TARİHLİ MÜHİMME ZEYLİ DEFTERİ (DEĞERLENDİRME-TRANSKRİPSİYON-DİZİN) - KURT, ZEYNEP (Fırat Üniveristesi, 2005)
İncelediğimiz 13 Numaralı Mühimme Zeyli Defteri; çoğunlukla Revan, Gence, Şirvan, Tebriz, Tiflis, Erzurum eyaletlerindeki idarecilerle yapılan doğrudan ya da dolaylı yazışmaları içermektedir. Deftere kaydedilen hükümlerde; vergilendirilmesi istenen toprakların yazılması ve merkeze bildirilmesi, isyanların bastırılması, sınır boylarında bulunan kalelerin muhafazası, sınır hududunun belirlenmesine dair hükümler önemli yer tutmaktadır. Defterin son kısımları Şiilerin saldırılarına karşı olarak başlatılan Doğu Seferi ile ilgili hükümleri içermektedir.
13.th number and the date from 1717 to 1730 mühimme zeyli notebook (evaluation-transeription-index)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih