AVRUPA BİRLİĞİ BİLİSİM POLİTİKASININ YEREL YANKISI: E-DÖNÜSÜM SÜRECİNDE KONYA İL ÖZEL İDARESİ’NDE BİR UYGULAMA - Emini, Filiz Tufan; Kocaoğlu, Mustafa (Fırat University, 2011)
Bilim ve teknoloji alanında yasanan hızlı gelismeler sonucu gündeme gelen kamuhizmetlerinin elektronik ortamdan sağlanması düsüncesi ile e-dönüsüm, devletler açısındankaçınılmaz hale gelmistir. Avrupa Birliği (AB) aday ülkesi olarak Türkiye’de de AB tarafındanizlenen gündem çerçevesinde e-dönüsüm sürecinin basladığı görülmektedir. Bu çalısmada,Türkiye’de izlenen bilisim politikalarının Konya ?l Özel ?daresi aracılığıyla bir analizi yapılmıstır.Çalısma, Konya ?l Özel ?daresi çalısan ve yöneticileri üzerinde yapılan bir anket çalısmasıçerçevesinde sekillendirilmistir. Değerlendirme sonucunda Konya ?l Özel ?daresi’ninbilgisayarlasma ve web sitesi kurma açısından ilerleme kaydettiği görülmektedir. Durum, internetkullanıcılığının gelistirilmesi ve hizmetlerin internet aracılığı ile sunumu açısından gelismeasamasındadır. ?lgili kurumda, yöneticilerin e-dönüsüm sürecinde gerekli gelismelerinkaydedilmesi hususunda özendirici çabalarının olduğu sonucuna ulasılmıstır. Bu durum, kurumdae-dönüsüm sürecinin ilerleyen zamanlarda hızlandırılması açısından ümit vericidir.