Sağlık Çalışanlarının Görüşleriyle İletişim Çatışmalarının Empati Becerisi Yoluyla Örgütsel Güven Üzerindeki Dolaylı Etkisi: Elazığ Örneği* - Şap, Tuğba Şadiye Çitil; Demırel, Erkan Turan (My University, 2021)
Bu araştırma, “iletişim çatışmaları, örgütsel güven\rve empati becerisi” kavramları arasındaki ilişkileri\rincelemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaç\rdoğrultusunda, Elazığ Merkez İlçe’de yer alan kamuya\rait hastanelerin çalışanlarından veri toplanmıştır. Veri\rtoplama tekniği olarak, anketten yararlanılmıştır.\rAraştırmanın temel bulgusu, “iletişim çatışmalarının\rempati becerisi yoluyla örgütsel güven üzerinde\rdolaylı etkiye sahip olduğudur”. Literatürde,\raraştırmanın değişkenlerinin birlikte incelendiği\rherhangi bir çalışmaya rastlanamamıştır. Dolayısıyla\rliteratüre özgün katkının sunulduğu düşünülmektedir.\rSöz konusu değişkenler arasındaki ilişkileri farklı\rbağlamlar üzerinde ve farklı mesleklerden toplanacak\rverilerle ele alacak, özgünlük içeren yeni çalışmalara\rışık tutacağı ümit edilmektedir.\rAnahtar Kelimeler: İletişim çatışmaları, Empati\rbecerisi, Örgütsel güven.
Keywords: İletişim; Hemşirelik; Psikoloji