DESCARTES'IN CEVHER VE RUH ANLAYlŞlNA LEIBNIZ'iN ELEŞTiRiSi - Dölek, Haydar (Fırat University, 2010)
İnsanın tek bir cevherden mi? yoksa farklı cevherlerden mi? meydana geldiği meselesi asırlardır felsefi düşüncenin en temel problemlerinden birini teşkil etmekiedir. On yedinci yüzyıl filozoflarından Descartes bu konuda dualist bir anlayışa sahiptir. Kendisinin takipçisi durumunda olan Leibniz'de Descartes'in bu görüşüne karşı çıkarak, onu bazı noktalarda eleştirmiştir. Bu makalede biz, cevher ve ruh-beden ilişkisi konusunda Leibniz'in Descartes'e yönelttiği1 eleştirileri incelemeye çalışacağız.
Leibniz's Criticism to Descartes's Understanding of Substance and Soul
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları