SİNNAMOİL SÜBSTİTÜE YENİ SİKLOFOSFAZEN BİLEŞİKLERİNİN KOMPOZİTLERİNİN HAZIRLANMASI VE ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - SİRKA, LÜTFİYE (Fırat Üniveristesi, 2020)
Bu tez çalışmasının ilk aşamasında 4'-hidroksiasetofenon ile sübstitüe benzaldehitler kullanılarak 3-(3-Metoksifenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1a), 3-(2,4-Dimetoksifenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1b), 3-(3,4-Dimetoksifenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1c), 3-(2,4,5-Trimetoksifenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1d), 3-(3,5-Diflorofenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1e), 3-(3,5-Diflorofenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1e), 3-(4-Kloro-2-florofenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1f), 3-(4-Kloro-3-(triflorometil)fenil)-1-(4-hidroksifenil)-prop-2-en-1-on (1g) bileşikleri sentezlendi. İkinci aşamasında, 2,2,4,4-tetrakloro-6,6-bis[spiro(2',2"-dioksi-1',1"-bifenilil)]siklotrifosfazen (3) bileşiği hekzaklorosiklotrifosfazen (2) ve 2-2'-bifenol'ün reaksiyonu sonucu elde edildi. Üçüncü aşamasında ise 1(a-g) Bileşiklerinin 2,2,4,4- Tetrakloro-6,6- bis[spiro (2',2"-dioksi-1',1"-bifenilil)] siklotrifosfazen (3) ile reaksiyonları sonucu sinnamoil sübstitüe fosfazen bileşiklerinin sentezlendi. Yeni sentezlenmiş olan bileşiklerin yapıları IR, UV/VIS, 1H-NMR, 13C APT-NMR spektroskopileri ve MALDI-TOF kütle spektrometrisi ile karakterize edildi. Elde edilen fosfazen bileşikleri ağırlıkça %4 oranında grafenle katkılandı hidrotermal yöntem kullanılarak yeni grafen-fosfazen kompozitleri hazırlandı. Son aşamada ise hazırlanan bu kompozitlerin frekansa karşı ve sıcaklığın bir fonksiyonu olarak dielektrik sabitleri, dielektrik kayıp faktörleri, AC iletkenlikleri incelendi. Anahtar Kelimeler: Sinnamoil kalkon yapıları, fosfazen, hidrotermal, nanografen

In the first stage of this thesis, 3- (3-Methoxyphenyl) -1- (4-hydroxyphenyl) -prop-2-en-1-one (1a), 3-(2,4-Dimethoxyphenyl)-1- (4-hydroxyphenyl)-prop-2-en-1-one (1b), 3- (3,4-Dimethoxyphenyl) -1- (4-hydroxyphenyl) -prop-2-en-1-one (1c), 3- (2,4,5-Trimethoxyphenyl) -1- (4-hydroxyphenyl) -prop-2-en-1-one (1d), 3- (3,5-Difluorophenyl) -1- ( 4-hydroxyphenyl) -prop-2-en-1-one (1e), 3- (3,5-Difluorophenyl) -1- (4-hydroxyphenyl) -prop-2-en-1-one (1e), 3 - (4-Chloro-2-fluorophenyl) -1- (4-hydroxyphenyl) -prop-2-en-1-one (1f), 3- (4-Chloro-3- (trifluoromethyl) phenyl) -1- ( 4-hydroxyphenyl) -prop-2-en-1-one (1g) compounds were synthesized by reaction of 4'-hydroxyacetophenone and substituted benzaldehydes. In the second step, the 2,2,4,4-tetrachloro-6,6-bis [spiro (2 ', 2' '-dioxy-1', 1 '' -biphenylyl)] cyclotriphosphazene compound (3) was obtained by reaction of hexachlorocyclotrifosfazene (2) and 2-2'-biphenol. In the third stage, Synnamoyl substituted phosphazene compounds were synthesized by reaction of Compounds 1a-g and 2,2,4,4-Tetrachloro-6,6-bis [spiro (2 ', 2 "-dioxy-1', 1" -biphenylyl)] cyclotrifosfazene (3). The structures of the newly synthesized compounds were characterized by IR, UV / VIS, 1H-NMR, 13C APT-NMR spectroscopy and MALDI-TOF mass spectrometry. New composites were prepared by hydrothermal method by adding the phosphazene compounds with graphene in certain proportions. In the last stage, dielectric constants, dielectric loss factors, AC conductivity conductivity of graphene composites were investigated as a function of frequency. Keywords: Sinnamoyl chalcone structures, phosphasene, hydrothermal, nanographene
Preparation of sinnamoil substitute new cyclophosphazene composites, and investigation of electrical
Keywords: Kimya