Styropor Katk s n n Betonarme Demirlerinin Korozyonu Üzerine Etkisi - Kele$temur, Oğuzhan; Yıldız, Servet (My University, 2005)
Bu çalı şmada; beton kar ışı m na, agrega ile hacimce %5, %10 ve %15 oranları nda yer değitirecek şekilde styropor ilave edilerek elde edilen betonlardaki, donat korozyonu araştırılmıştır. Deneyler, korozif bir ortam oluşturmak amacı yla beton numunelerin kar ışım suyuna, deniz suyu ortam ı sağlayabilmek için % 3 oranı nda NaCl ilave edilerek yap lm =t r. Korozyon h z deneyleri, klorür kat lm = ve kat lmam = beton numuneleri aras ndaki galvanik ak m ölçülerek gerçekleştirilmiştir. Beton numuneler içerisindeki elektrot potansiyellerinin zamana karşı değişimi 90 gün süresince her gün Cu/CuSO4 referans elektrotu ile ölçülmüştür. Sonuç olarak, styropor oran ndaki art ışa bağlı olarak, beton numunelerinin bas ınç dayanımlar ında azalma, betonarme demirlerinin korozyon hı zları nda ise art ış meydana geldiği görülmüştür.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Korozyon; Styropor; Betonarme; Çelik