Türk dilinde ses grupları ve ses gruplarının ünlüleşmesi - Kaan, Yalçın Süleyman (My University, 2011)
Türkçede ünlü ve ünsüzlerden olusan birden fazla sesin bir araya gelerek olusturduğu ses grubu yapılarına rastlanılmaktadır. Bu ses grupları zamanla kendi içerisinde barındırdıkları ünsüzlerin düsmesi veya erimesiyle ikiz ünlülere, ikincil uzun ünlülere ve bazen de normal veya kısa süreli ünlülere dönüserek ünlülesme temayülü gösterirler. Bu çalısmada Türk dilinin çağdas lehçelerinde görülen ses gruplarına ve bu ses gruplarının ünlülesme özelliğine değinilecektir.
Keywords: Dil ve Dil Bilim