HADİSLERİ BAKIMINDAN FÜTÜVVETNAMELER VE MUHAMMED B. HÜSEYİN ER-REDAVİ`NİN FÜTÜVVETNAME-İ KEBİR ADLI ESERİNDEKİ HADİSLERİN TAHRİCİ VE TAHLİLİ - ÇEBİ, RESUL (Fırat Üniveristesi, 2002)
Hadisleri Bakımından Fütüvvetnâmeler ve Muhammed b. Hüseyin er-Radavî'nin Fütüwetnâme-i Kebir Adlı Eserindeki Hadislerin Tahrici Ve Tahlili Resul ÇEBI Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı 2002; Sayfa: V+ 66 Fütüvvetnâme, fütüvvetten söz eden eser demektir. İlk fütüvvetnâmenin, Sülemî tarafından yazıldığı kabul edilmektedir. Biz bu çalışmamızda Radavî'nin Fütüvvetnâme-i Kebîr adlı eserindeki hadisleri incelemeye, kaynaklarını tespit etmeye çalışacağız. Sonuçta tespit ettiğimiz hadisler hakkında sıhhat ve mahiyet itibariyle değerlendirmeler yapılmıştır. Anahtar Kelimeler: Fütüvvet, Fütüvvetnâme, Radavî, Ahi

The Futuwwatnamas From the View of Their Hadiths and the Determining of the Sources and Their Analiyzing in Muhammed b. Hüseyin er-Radavi's Fütüvetname-i Kebir Resul CEBİ Fırat Universty The institute of Social Sciences Postgraduate Study in Basic Islamic Sciences 2002; Page: V+66 The futuwwatnama is the work which dealt with the futuwwa. Of the mystics if to be es-Sulemî who first composed a futuwwatnama which amalgamated all the principles of the futuwwa. Our is to determine the sources of the traditions presinted in the work of
The Futuwwatnamas from the view of their hadiths and the determining of the sources and their analiyzing in Muhammed b. Hüseyin er-Redavi`s Fütüvvetname-i Kebir
Keywords: Din; Religion