HARPUT’UN YETİŞTİRDİĞİ BİR SİYASET ADAMI: ÖMER FARUK SANAÇ? - Özçam, Çimen (Fırat University, 2016)
Bir toplumun, bir milletin kendi geçmişi hakkında sahip olduğu şuur olarak tanımlayabileceğimiz kültür, Harput’a oldukça cömert davranmış; “Harput Beyefendisi” anlayışını bu bölgede yetişmiş pek çok insan için kullanılır olmuştur. Bu, sanat, kültür, folklor aşığı “beyefendiler” yanında Harput, siyaset alanında yetiştirdiği şahsiyetlerle de ülkemizin gündemini meşgul etmiş ve etmektedir de… Harput’a siyaset alanında değer katan bu şahsiyetlerden birisi de merhum Ömer Faruk Sanaç’tır. Avukat olan Ömer Faruk Sanaç, özellikle 1950-1960 yılları arasında Demokrat Partili kimliğiyle Elazığ ve ülkemizin siyasi hayatına katkıları olan birisidir. Avukat kimliği yanında Sanaç, özellikle milletvekili olduğu dönemlerde dürüst kişiliği, alçakgönüllülüğü ve beyefendi tavırlarıyla hem kendi partisi üyelerinin hem de diğer siyasilerin beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Demokrat Parti genel başkanı Adnan Menderes’in de yakın arkadaşı olan Ömer Faruk Sanaç; beyefendi kişiliğinin yanında, açılmasına ön ayak olduğu fabrikalarla, üniversitemizin temeli olan “Teknik Okul” un açılması için yaptığı çalışmalarla, bir siyasi olarak Elazığ- Harput’un geleceğine ışık tutmaya çalışan, doğup büyüdüğü beldeye değer katan şahsiyetlerden birisi olmuştur.

A nation is a society, their history and culture can be described as owned about consciousness, Harput is quite generous; "Harput Gentleman" grew up in this area has been used for many people. In love with this art, culture, folklore "gentlemen" by Harput, our country with the field of personality politics agenda is busy and ... Harput politics one of this personage who add value in the field, the late Ömer Faruk Sanaç. The lawyer Ömer Faruk Sanaç, especially between the years of 1950-1960 democratic party political life of our country with Elazığ and is one of the contributions. Next to the ID of a lawyer Sanaç, especially deputy during periods of honest personality, humility and the gentleman members of his own party as well as subcultures and other politicians have gained the admiration and appreciation. Democratic Party Chairman and close friend of Adnan Menderes, Ömer Faruk Sanaç; mister personality, open the front foot with the factory, the basis of our university for the opening of the "Technical School" for his work as a political Elazığ-Harput's future was born and grew up, working to shed light on the value added has become one of the resort.
Ömer Faruk Sanaç, A Politician Raised in Harput