Bazı Değişkenler Açısından Elazığ'da Girişimci Profili - İlhan, Süleyman (My University, 2005)
Girişimcilik ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmenin temel dinamiklerindendir. Girişimcilik gelişmiş ülkelerin mevcut konumlarına ulaşmalarının itici gücünü oluşturmuştur. Gelişmiş ülkelerde ekonominin yanı sıra toplumsal ve politik açılardan da işlevselliğini kanıtlayan girişimcilik, bir adım sonra diğer toplumların da ilgi alanına girerek ekonomi politikalarının merkezi öğesi olmaya başlamıştır. Türkiye'nin de gelişmiş ülkeler arasında yer alması sürecinde, ekonomisini özel girişim ekseninde yapılandırmasının üretim kapasitesini arttırmasına katkıda bulunacağı ileri sürülebilir. Bu araştırmada girişimcilik olgusu Elazığ özelinde belli değişkenler bağlamında ele alınarak, bir girişimci profili çizilmeye çalışılmaktadır.
Keywords: İşletme; Sosyoloji; İktisat